My Blog List

Wednesday, February 16, 2011

How to Make a Buttercream Rose - CHOW.com



ok fwens... harini i rasa cam nak share ngan uols sume camana i belajo wat cake/cupcake decorations selama ni. fyi, i mmg tak penah attend mana2 kelas baking due to some reasons which later la i citer ye... so, cana i nak bwlajo menge'kek kalo i tak gi belajo kan? so, i pun carik la sebyk mana info i bleh dpt dr internet ni.... utk beberapa bulan i mencuba berlambak2 resipi sampey kan mak i kata... "membazir je ko ni!" n my hubby kata.. " eee... letih nengok nyer....". aiyooo... so not supportive je kan! tp di sebab kan degil yg tebal dlm jiwa ni.... i wat dek jek... lantok le korg nak ckp kan...
so.... antara website yg suka pegi adalah youtube. i rasa sgt best sebab ada byk benda boleh belajo kat situ (jgn belajo yg bukan2 udah le ye kome ooiiii....). dr situ juga lah i belajo buat rose dr icing... kat ateh tu uols bleh tgk cana minah salleh ni buat.... tp b4 tu uols sume kena tau la cana buat icing (yg tu kena gi carik resipi kat tenet gak n tgk le youtube on how to make buttercream.... n dr situ uols boleh dpt mcm2 resipi lg...)...
dgn ini i harap uols sume dpt mengguna kan internet ni dgn sebaik mungkin utk kebaikan diri kita sendiri....
nanti sambung lg tau...

1 comment:

Dadan Sujana said...

Aneka dan teknik membuat kue yang menarik!, terimakasih!